Rauno Tynkkynen valittu vuoden 2008 kultasepäksi

raunosafiirikoru

Olemme Atelier Torbjörn Tillanderilla ylpeitä siitä, että Suomen Kultaseppien Liiton jury on tänä vuonna valinnut työnjohtajamme, kultaseppämestari Rauno Tynkkysen, vuoden kultasepäksi. Tämä on osoitus siitä, että Raunon monipuolinen osaaminen tunnetaan yleisesti kultasepänalalla. On myös osuva sattuma, että Rauno kutsuttiin tänä vuonna opettamaan Lahden käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen kultaseppien mestarikurssille.

Meillä liikkeessä Raunon huippuosaaminen on tuttu asia. Hän on se, joka pitää työhuoneella langat käsissä, arvioi tilaus- ja korjaustöitä, kuinka paljon aikaa niihin menee ja millä tavalla kukin työ voidaan tehdä ja kuka saa minkäkin työn tehtäväkseen. Kultaseppämme ovat kaikki erittäin taitavia, jokainen seppä tekee työnsä alusta loppuun itse, mikä tuo hyvän työrutiinin ja monipuolisen teknisen osaamisen. Mutta Raunon rauhallinen luonne ja pohdiskeleva asenne kultasepän työhön tekevät hänestä ainutlaatuisen osaajan. Vaikeita ja vaativia töitä Rauno pitää ennen kaikkea haasteena. Tilaustyön luonnosta tarkastellessa tai hankalan korjaustyön äärellä hän alkaa välittömästi pohtia korun valmistuksen teknisiä ratkaisuja ja eri vaihtoehtoja miten työ voidaan toteuttaa. Raunon kiinnostusta alaan kuvaa hyvin se, että hän on itseoppinut käsinkaivertaja. Hänen käsistään ovat lähtöisin ne kauniit kiiltokaiverrukset, tekstit sormuksiin, säännölliset monogrammit ja hauskat pikkukuvat kummilusikoihin ja helistimiin.

Vuoden sisällä valmistuneita Raunon valmistamia merkittäviä töitä ovat olleet mm. valkokultainen safiiri-timanttikaulakoru, kolmirivinen timanttiallianssisormus, joka on mallina yksinkertaisen selkeä, ja mittasuhteiltaan todella onnistunut sekä antiikkikorun mukaan tehty riipus vanhahiontaisin timantein. Safiiri-timanttikaulakoru on erityisen merkittävä, sillä se on Raunon omaa suunnittelua. Tietysti korun keskipiste, kookas safiirikin, on jo itsessään merkittävä, sillä se on väriltään ja hionnaltaan huippuluokkaa. Mutta itse korun tyylikäs ja lennokas muotoilu ja maltillinen timanttien käyttö safiirien korosteena tekevät siitä modernin klassikon.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: